Klassisk fransk bistrostil eller modern kontinental? Att svensken gärna sitter ute och äter så fort tillfälle ges känner alla till. Under de senaste 30 åren har uteserveringarna åter blivit ett naturligt inslag i gatubilden efter att ha varit i det närmsta förbjudna från början av 1900-talet.
Att tänka på innan man planerar sin utomhusservering
En uteservering skall vara attraktiv och inbjudande. Eftersom ytan ofta är begränsad handlar det om en optimal planering av bord och stolar för uteserveringen. Gäster skall kunna komma och gå, arbetande personal skall kunna utföra sina arbetsuppgifter utan försvårande moment, tallrikar och glas skall få plats på uteborden samt att bord och stolar skall vara lätta att rengöra från gatudamm, pollen mm.
De flesta stolar avsedda för uteserveringar är stapelbara och kan lätt låsas ihop vilket är av stor vikt om din uteservering inte har avgränsningar i form av inglasning eller annat skydd. Att stolarna är stapelbara underlättar också eventuell vinterförvaring.